У Вінниці з'явиться

У Вінниці з'явиться "потрійний" музей

Укрінформ
У травні на території обласного ендокринологічного центру у Вінниці створять музейний комплекс, що об'єднає три складові: музей архітектурно-ландшафтного комплексу "Садиба в П'ятничанах", музей кафедри ендокринології Вінницького національного медичного університету ім. М. Пирогова та музей обласного клінічного високоспеціалізованого ендокринологічного центру. 

Про це повідомляє "Місто"

"Цей проект сприятиме підвищенню обізнаності мешканців області щодо історії пам’яток архітектури та садово-паркового мистецтва ХVІІІ століття, розташованих на території ендокринологічного центру, а також популяризації роботи центру як лікувальної установи. У нас була стара кочегарка на території ендокринологічного центру, і вже давно думали там щось зробити. І ось обрали це приміщення. Там буде й дитяча кімната, бібліотека із спеціалізованою і художньою літературу, відеотека, Wi-fi", – розповів президент ГО "Вінницька обласна асоціація ендокринологів", головний лікар обласного ендокринологічного центру, керівник проекту Пилип Прудиус.

Значну частину приміщення виділять під експозиція музею центру. Окрему експозицію займуть матеріали, присвячені історії кафедри ендокринології та історії паркової зони.

Читайте також: У Вінниці обрали ім’я для місцевого мамонта

Загалом вартість проекту музею становить 93,7 тисяч гривень, з яких власний внесок проекту – 29,2 тисячі гривень, від обласного бюджету – 34,5 тисяч гривень.

За словами головного лікаря, з літературою, зібраною у музеї, зможуть ознайомитися не тільки пацієнти центру, а й інші відвідувачі.

Крім музею, на базі обласного клінічного високоспеціалізованого ендокринологічного центру завершується облаштування спеціалізованої кімнати відпочинку "Бібліотеки-ігротеки», в якій пацієнти зможуть безкоштовно скористатися мережею інтернет, почитати періодичні видання, книги, пограти у настільні ігри тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-