У Вінниці обрали ім’я для місцевого мамонта

У Вінниці обрали ім’я для місцевого мамонта

Укрінформ
У Вінниці обрали ім’я для мамонта, скелет якого зберігається в обласному краєзнавчому музеї, – відтепер його звати Вінні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наш мамонт – одна з візитівок музею, він подобається і дітям, і дорослим. Про те, що варто його якось назвати, ми говорили вже дуже давно, принаймні років з 30. Торік улітку оголосили конкурс «Вигадай ім’я для мамонта». Сьогодні нарешті визначилися, обравши одне із п’яти найпопулярніших імен-фіналістів – вінницького мамонта відтепер зватимуть Вінні», – повідомила директор Вінницького обласного краєзнавчого музею Катерина Висоцька.

За її словами, конкурс проводився у два етапи. Загалом його учасники запропонували понад тисячу варіантів, але на другому етапі інтернет-користувачі обирали з п’яти імен- фіналістів. Отож, вінницький мамонт міг називатися Мавін, Тен, Мені, Фаунд або Вінні.

Читайте також: У Вінниці відкрився єдиний в Україні музей моделей транспорту

Фінальне голосування відбулося в понеділок, відтепер викопний вінницький мамонт має «паспорт» з ім’ям Вінні.

Згідно з даними науковців, скелет мамонта, який експонується у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї, випадково знайшли на 2,8-метровій глибині  1961 року поблизу с. Ольгопіль Чечельницького району. До того часу в цих широтах настільки збережених скелетів тварин цього виду не знаходили. Вінні жив приблизно 30 тисяч років тому, помер своєю смертю у віці близько 80 років. Він був заввишки близько 3 метрів, важив майже 4 тонни. Череп тварини, хребет і всі великі кістки, окрім бивнів, оригінальні.

Фото: vn.20minut.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-