У  Вінниці відкрився єдиний в Україні музей моделей транспорту

У Вінниці відкрився єдиний в Україні музей моделей транспорту

Укрінформ
Про це повідомляє кореспондент Укрінформу. 
«Цю колекцію я збирав майже 45 років і на сьогодні вона найбільша в Україні,  - це 5037 моделей транспорту. Вона унікальна і дуже дорога, розподіляється на декілька частин: вантажні, легкові, спеціальні автомобілі, автобуси, мотоцикли, військова техніка ручної роботи (зборки), моделі з пластину, а також потужна колекція живих двигунів автомобілів, вузлів і агрегатів», - повідомив власник колекції Музею моделей транспорту міста Вінниці Олександр Вдовиченко.

За його словами, представлена в музеї колекція за кількістю моделей  не має аналогів ані в Україні, ані на теренах Європи. Під час відкриття музею  представниками «Книги рекордів України» було зафіксовано національний рекорд у категорії «колекції» як «найбільша в Україні колекція моделей транспорту, яка знаходиться в експозиції музею на постійній основі».

Створення музею стало прикладом приватно-державного партнерства під час формування мережі нових туристично-культурних об’єктів міста. 

«Ми відкриваємо перший у країні музей моделей транспорту. Ми достатньо серйозно працюємо щодо створення різних історичних і сучасних локацій у місті Вінниці, в тому числі – над створенням музеїв і розвитку того, що в нас вже було протягом багатьох років. Я думаю, що це якраз та родзинка, яка доповнить всю цю палітру таких гарних місць де могли б і вінничани, і гості міста гарно провести час. Цей музей є унікальний тим, що його основою є  приватна колекція. Це перший приклад приватно-державного партнерства, де разом з міською радою вирішено створити такий чудовий заклад», - сказав на відкритті музею вінницький міський голова Сергій Моргунов.
Вінницька міська рада надала у розпорядження музею комунальне приміщення у центрі міста, а також допомогла його відремонтувати та облаштувати. 
Площа музею складає 180 квадратних метрів. Окрім експозиційної частини у музеї є ще й учбовий клас на 26 посадкових місць, потужна тематична фільмотека  та  бібліотека спеціальної літератури на 5 тисяч книг.
У музеї в межах програми виховання дітей та молоді будуть безкоштовні групові екскурсії для школярів, для решти відвідувачів вхід буде платним, але за доступними цінами -  20 грн для дорослих, для пенсіонерів та студентів вартість квитка становитиме 10 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-