Найцікавіше на Закарпатті в День музеїв буде в Ужгородському скансені

Найцікавіше на Закарпатті в День музеїв буде в Ужгородському скансені

Укрінформ
У Закарпатському музеї народної архітектури та побуту з нагоди Міжнародного дня музеїв відбудеться обласний дитячий фестиваль, родинний день та майстер-класи із традиційних ремесел.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла директор департаменту культури Закарпатської ОДА Оксана Бабунич.

"Усі музеї на Закарпатті долучилися до святкування Дня музеїв, в кожному проходять цікаві акції, але найцікавіше в цей день буде в Ужгородському скансені. Так, тут стартує VIІІ Обласний дитячий  фольклорний фест "Веселковий передзвін", родинний день багатопрофільного ліцею "Інтелект" і серія майстер-класів із традиційних народних ремесел. Гостям також запропонують екскурсії скансеном, фотографування в музейному народному вбранні, традиційні дитячі ігри та забави просто неба. У суботу ж, 19 травня, з 12.30 до 17.00 гостей музею звеселятиме "СковородаФест" у межах форуму "СлободаКульт", що  триває на Закарпатті", - зазначила посадовиця.

Читайте також: Князь, лицар і козак із ліхтарями поведуть туристів залами музею в Рівному

Крім того, у Закарпатському обласному краєзнавчому музеї ім. Т. Легоцького  презентують дві нові експозиції. А в Закарпатському обласному художньому музеї ім. Й. Бокшая - день відкритих дверей.

За словами Бабунич, музейники Закарпаття щиро запрошують дорослих і малих шанувальників історії й традицій, культури та мистецтва краю збагатитися новими знаннями і яскравими враженнями.

Вхід на всі заходи – вільний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-