У Мадриді хочуть заборонити масово здавати квартири туристам

У Мадриді хочуть заборонити масово здавати квартири туристам

Укрінформ
Мерія іспанської столиці готує нові суворі правила, що фактично повністю заборонять здавати туристам приватне житло в місті.

Про це повідомляє видання The Local

"Мадридська міська рада готує нові суворі правила, які фактично заборонять 95 відсотків приватного житла для оренди у столиці на вихідні", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, нові заходи були оголошені минулого тижня в рамках боротьби з масовим туризмом, на який скаржаться місцеві жителі. За їхніми словами, через сервіси на кшталт Airbnb зростає орендна плата і для них.

Нові правила призначені "для збереження використання будівель як житла, в такий спосіб запобігаючи використанню житла виключно для туристів", заявили в мерії.

Читайте також: Мадрид вигадав новий спосіб заманювання туристів

Різні обмеження застосовуватимуться до чотирьох зон міста, причому найсуворіші будуть у центральному районі.

Нові правила забороняють оренду туристичних квартир більш ніж на 90 днів на рік. Вони також перешкоджатимуть перетворенню цілих багатоквартирних будинків на житло для туристів без спеціальної ліцензії, як у готелів, і мораторій на видачу таких ліцензій буде щонайменше на рік.

Від квартир для туристів у центральній зоні вимагатимуть окремого від постійних жителів виходу на вулицю, що фактично виключає всі квартири, крім розташованих на першому поверсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-