У  Вінниці відкрився єдиний в Україні музей транспорту

У Вінниці відкрився єдиний в Україні музей транспорту

Укрінформ
У Вінниці в п’ятницю, 27 квітня, розпочав роботу єдиний в Україні музей моделей транспорту, колекцію якого визнано найбільшою в країні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цю колекцію я збирав майже 45 років і на сьогодні вона найбільша в Україні – це 5037 моделей транспорту. Вона унікальна і дуже дорога, розподіляється на декілька частин: вантажні, легкові, спеціальні автомобілі, автобуси, мотоцикли, військова техніка ручної роботи (складання), моделі з пластику, а також потужна колекція живих двигунів автомобілів, вузлів і агрегатів, яку надав Барський коледж транспорту і будівництва», - повідомив власник колекції Музею моделей транспорту міста Вінниці Олександр Вдовиченко.

За його словами, представлена в музеї колекція за кількістю моделей  не має аналогів ані в Україні, ані на теренах Європи. Під час відкриття музею представники "Книги рекордів України" зафіксували національний рекорд у категорії "Колекції" як "найбільша в Україні колекція моделей транспорту, яка розміщена в експозиції музею на постійній основі".

Читайте також: У Вінниці відбудеться фізико-математичний «Турнір чемпіонів»

Площа музею, розташованого в комунальному приміщенні в центрі міста, становить 180 квадратних метрів. Окрім експозиційної частини, тут є ще й навчальний клас на 26 посадкових місць, потужна тематична фільмотека й бібліотека спеціальної літератури на 5 тисяч книг.

У музеї в межах програми виховання дітей та молоді проводитимуться безкоштовні групові екскурсії для школярів. Для решти відвідувачів вхід буде платним, але за доступними цінами: 20 грн для дорослих, для пенсіонерів та студентів вартість квитка становитиме 10 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-