У Вінниці відбудеться фізико-математичний «Турнір чемпіонів»

У Вінниці відбудеться фізико-математичний «Турнір чемпіонів»

Укрінформ
У Вінниці в суботу відбудеться XXV Всеукраїнська комплексна олімпіада з математики, фізики та інформатики «Турнір чемпіонів».

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в оргкомітеті олімпіади.

«Це буде ювілейна XXV Всеукраїнська комплексна олімпіади з математики, фізики та інформатики «Турнір чемпіонів», вона проходитиме на базі фізико-математичної гімназії № 17. До участі в олімпіаді запрошено команди шкіл, ліцеїв та гімназій України, учні яких показали найвищі результати на Всеукраїнських олімпіадах з математики, фізики та інформатики, а також команди середніх навчальних закладів із інших країн, учні яких мають високі досягнення на національних олімпіадах», - повідомили в оргкомітеті.

Участь в «Турнірі чемпіонів» візьмуть близько 20 команд, загалом близько 120 школярів. Вони змагатимуться у двох вікових категоріях: молодша – учні 8-9 класів та старша – 10-11 класів. Унікальність цих змагань полягає в тому, що випробування олімпіади – комплексні, одразу з трьох предметів – фізики, математики та інформатики. Якщо учасник не впорається із завданням хоча б з однієї дисципліни, решту результатів анулюють.

Аналогів «Турніру чемпіонів» немає у жодній із пострадянських країн. Ці змагання проходять під егідою Міносвіти. Перемога у комплексній олімпіаді з математики, фізики та інформатики офіційних преференцій її учасникам при вступі до вишів не дає, однак профільні навчальні заклади уважно стежать за її результатами і охоче запрошують призерів на навчання.

Цьогоріч в межах «Турніру чемпіонів» у Вінниці пройде Всеукраїнський форум «Science-Education-UA», на якому передбачається розглянути перспективи імплементації нового закону «Про освіту» та шляхи подолання проблем та викликів, що виникли в останні роки в науково-природничій та інженерній освіті на всіх її рівнях.

Читайте також: В Карпатах ОТГ створює туристичний маршрут «Стежками воїнів УПА»

У заході візьмуть участь народні депутати України, зокрема, в.о. голови Комітету Верховної Ради України з питань освіти і науки Олександр Співаковський, в.о. голови Комітету Верховної Ради України з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки Олександр Домбровський, члени НАНУ та НАПНУ, представники МОН, видатні вчені, науковці з провідних університетів країни, ректори закладів вищої освіти, директори та вчителі кращих шкіл, ліцеїв та гімназій науково-природничого профілю з усіх регіонів України, керівники Вінницької обласної державної адміністрації та органів самоврядування м. Вінниці.

Метою форуму є розробка та втілення в життя системи заходів в освіті держави, зокрема Вінниччини, що сприятимуть збереженню та подальшому розвитку рівня науково-природничої освіти, і як наслідок – розвитку ресурсної бази для відновлення сфери матеріального виробництва та реальної економіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-