На Миколаївщині діти випробують на собі доступність у туристичній галузі

На Миколаївщині діти випробують на собі доступність у туристичній галузі

Укрінформ
Діти, зокрема з особливими потребами, візьмуть участь у соціальному проекті «Доступність у туристичній сфері», який буде реалізовано на базі Вознесенської міської ради на Миколаївщині за участю фахівців Чорноморського національного університету.

Про це повідомили у відділі інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вознесенської міськради.

«У місті Вознесенську готуються до реалізації молодіжного проекту «Доступність у туристичній сфері» за участю фахівців Чорноморського національного університету та школярів 8-11 класів, зокрема дітей з інвалідністю. Проект включає три етапи, його головною метою є медіаосвіта молоді та доступність у туристичній сфері. Бюджет проекту – 20 тисяч доларів, і стартує він вже 1 червня», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Туристи зможуть "почути" луцькі атракції

На першому етапі проекту 80 дітей з Вознесенська та Вознесенського району віком від 13 до 16 років (30 з них – діти з особливими потребами) навчатимуться у шестиденній школі. Заняття включатимуть роботу з соціальними медіа, правила відеозйомки та висвітлення туристичних об’єктів. Також проводитимуться екскурсії до цікавих туристичних місць, де учасники проекту зможуть втілити на практиці отримані знання та власні напрацювання. В останній день навчань відбудеться презентація робіт у своїх громадах.

Також обговорюються питання доступності навчальних приміщень, їдалень, вбиралень, місць ночівлі, транспорту для дітей з особливими потребами – які слабо чують, на інвалідних візках, слабозорих та з іншими вадами.

Читайте також: Незрячі екскурсанти зможуть "побачити" у Львові вже третій пам`ятник

Варто зауважити, що це не перший соціальний проект ЧНУ в Миколаївській області. Свого часу вознесенці вже брали участь у проектах «Молоді футбольні волонтери» (проведення тренінгів для вчителів фізичної культури) та «Я знаю, я можу» (учасники отримували міні-гранти у розмірі до 5000 гривень на реалізацію різноманітних проектів).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-