Коломия відзначить 777-річчя з 50 тисячами гостей

Коломия відзначить 777-річчя з 50 тисячами гостей

Укрінформ
Місто Коломия на Івано-Франківщині в серпні святкуватиме своє 777-річчя. У цей період тут очікують не менше 50 тисяч туристів.

Про це розповів міський голова Коломиї Ігор Слюзар, повідомляє Zruchno.Travel

"Традиційно на День міста ми проводимо великий автомобільний фестиваль. Це не гонки, а справжнє шоу, подивитися яке з’їжджаються туристи з усієї України. У нашому місті живе 60 тисяч осіб і приблизно стільки ж приїде на День міста гостей. Тобто нам потрібно продумати велику програму. На 4-5 різних локаціях будуть проводитися різні заходи, фестивалі, концертні програми", – розповів Слюзар.

За його словами, розвиток подієвого туризму в Коломиї – один з найважливіших пунктів Стратегії розвитку міста. Так, в 2018 році планується проведення вже традиційних пасхального та різдвяного ярмарків, фестивалю вуличних мистецтв "Арт-образ", Всеукраїнського відкритого фольклорного фестивалю "Писанка", фестивалю вишиванки "Колорит", фестивалю "Медовий Спас", Всеукраїнського фестивалю автомотоавіатехніки Drive for Life Fest , Всеукраїнського театрального фестивалю "Коломийські вистави", музичного фестивалю імені А. Кос-Анатольського.

Читайте також: "Карпатський простір" збере митців із 18 країн світу

Міський голова нагадав, що, за даними Національного музею народного мистецтва Гуцульщини і Покуття імені Й. Кобринського, в 2017 році Коломию відвідало 178 тисяч туристів, з них понад 8 тисяч – іноземці.

Обсяг фінансування туристичної галузі з міського бюджету на 2018 рік становить 840 тисяч гривень, це втричі більше, ніж 2017-го.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-