"Карпатський простір" збере митців із 18 країн світу

Укрінформ
Фестиваль "Карпатський простір", який відбудеться 4-6 травня на Прикарпатті, об’єднає митців з майже двох десятків країн.

Про програму фестивалю в Івано-Франківську на прес-конференції розповів співзасновник фестивалю "Карпатський простір" Богдан Струтинський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цього року ми маємо гостей з 18 країн світу, і це говорить про те, що Івано-Франківськ на три дні стане злетом не лише країн Європейського Союзу, але й країн Азії. Цього року ми маємо флешмоб-читання "Ліна Костенко об’єднує". Думаю, цей проект стане загальнонаціональним", - зазначив Струтинський.

За його інформацією, флешмоб-читання поезії Ліни Костенко розпочнеться у перший день фестивалю, 4 травня, о 12 годині. На локаціях заходу в Івано-Франківську та Коломиї усі охочі зможуть виголосити рядки відомої поетеси.

Загалом "Карпатський простір" передбачає насичену програму. Любителям театру тут запропонують виставу угорського режисера Аттіли Віднянського "Сім’я Тотів", музично-театральний білоруський проект "З життя комах" та запальну комедію від польського театру імені Єжи Шанявського "Віндзорські витівниці". Спеціальним гостем фесту буде вистава "Річард III" Національного академічного театру ім. Франка з Богданом Бенюком у головній ролі.

Головна сцена фестивалю працюватиме на площі імені Івана Франка. Тут можна буде почути виступи Національного академічного симфонічного оркестру України, камерних хорів "Галицькі передзвони" та  "Воскресіння", а також гуртів "Друга ріка", "Танок на майдані Конго" й швейцарського гостя Kadebostany.

Читайте також: У Пирогові обливатимуть водою та розписуватимуть велетенську писанку

Кіноафіша фестивалю запропонує гостям 14 фільмів, з яких 10 – українські стрічки. У кінотеатрі "Люм’єр" можна буде переглянути фільми "Міф", "Кіборги", "Сторожова застава" тощо.

Гостею літературної програми цьогоріч стане французька письменниця Ніколь Лоран-Катріс.

У межах цьогорічного "Карпатського простору" в Івано-Франківську відбудеться "Освітянський форум" за участі профільних міністрів з восьми країн світу та керівників мистецьких вишів. Темою зустрічі стане мистецька освіта. Свою участь у форумі вже підтвердили Молдова, Литва та Румунія. Очікують представника міністерства освіти Угорщини. Форум відбудеться під особистим патронатом міністра освіти і науки України Лілії Гриневич.

Інформаційний центр фестивалю працюватиме у міській ратуші. За три дні до початку заходу тут запропонують програми окремих локацій та мистецьких напрямків.

Струтинський переконаний, що фольк, опера, симфонічна та рок-музика, театр, кіно та арт-проекти об’єднаються, а фестиваль "стане одним з найкращих у Східній Європі, який дасть світові позитивні меседжі про Україну".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-