Туристів до Рівного покличе

Туристів до Рівного покличе "Маленький Версаль"

Укрінформ
Ескізний проект "Маленького Версалю", який за кошти Євросоюзу постане у центральному парку міста, презентують сьогодні у Рівному.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської міськради.

"Маленьким Версалем" у Рівному охрестили архітектурний комплекс, який буде збудовано в межах реалізації проекту "Таємничі підземелля Рівного", що буде профінансовано за кошти Європейського Союзу. У залі засідань виконавчого комітету Рівненської міської ради представникам ЗМІ буде представлено концепцію ескізного проекту цього архітектурного комплексу, а також міським головою буде урочисто підписано контрактні документи з Європейським Союзом", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на реалізацію грантового проекту "Таємничі підземелля Рівного" буде спрямовано 500 тисяч євро: 90% коштів надасть ЄС, а 10% має бути виділено з міської скарбниці.

Читайте також: Чи стане бункер Еріха Коха в Рівному туристичним об’єктом?

Після реалізації проекту місто отримає атракцію європейського рівня.

У таємничих підземеллях Рівного - пам’ятці архітектури місцевого значення - постануть дві атракційні інтерактивні квест-кімнати. Фундаменти древніх мурів накриють археологічним вікном з вмонтованою системою світло-звукового шоу. У такий спосіб рівняни та гості міста щовечора спостерігатимуть за археологічними знахідками, які переливатимуться різними кольорами під звуки класичної музики.

Цей унікальний туристичний об’єкт, має бути збудовано і підготовлено до експлуатації у найближчі два роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-