Луцьк відправить переодягнених туристів на лицарські бої

Луцьк відправить переодягнених туристів на лицарські бої

Укрінформ
У Луцьку обрали переможців конкурсу соціальних проектів туристичного спрямування, які мають допомогти привабити до міста мандрівників.

Про це повідомляє ВолиньPost.

«Переможцями стали два проекти: ініціатива капітана клубу історичної реконструкції «Айна Бера» Сергія Ващука провести вдруге на території Луцького замку фестиваль «Середньовічний Лучеськ. Доблесть віків» та ідея Карини Дикси, яка є представником цього ж клубу, створити фотозону у костюмах середньовічних міщан», - йдеться в публікації.

Сергій Ващук наголосив, що «Середньовічний Лучеськ. Доблесть віків» – безалкогольний захід, до того ж це єдиний фестиваль, під час якого глядачам дозволяли заходити на стіни замку.

Другий проект отримав назву «Середньовічна костюмерна». Це мобільна історична фотозона: у спеціальних шатрах туристи матимуть змогу одягнути вбрання, які носили предки, отримати яскраві світлини й відчути дух старовини.

Читайте також: Туристи розповіли, чим їх приваблює Луцьк

Начальник управління туризму та промоції міста Луцької міської ради Катерина Теліпська розповіла, що цього року, на відміну від попереднього, передбачено менше фінансування конкурсу. Тож комісія більш прискіпливо ставилася до всіх проектів і враховувала, як їхня реалізація вплине на сприйняття міста як туристичного осередку.

Загальний бюджет конкурсу становить 100 тисяч гривень. Максимально на один проект можна виділити 50 тисяч гривень. Вартість співфінансування реалізації проекту має бути не менше 10% від обсягу коштів бюджету міста на реалізацію проекту.

Загалом на конкурс надійшло 22 заявки, з них комісія спочатку обрала 17 найкращих. У фіналі ж презентували 12 ініціатив. Серед них – виготовлення 15 старовинних стільців із символами країн, звідки до Луцька приїжджали монархи; розроблення туристичного маршруту, присвяченого муралам міста; екскурсія дахами від професійних альпіністів; подорожі річкою Стир в акваторії древнього Луцька; нічна театралізована екскурсія «Страхітливі історії Луцька» про чуму й поховання, старовинні кладовища, сакральні місця тощо.

Читайте також: Луцьк оголосив набір до школи екскурсоводів

Крім того, команда аніматорів пропонувала розробити 30-секундні анімаційні ролики про місто, де головний герой Кликун на вигуках і жестах інформував би про Луцьк. Також презентували проекти «Обличчя Луцька», створення каталогів картин, виставок, музею оборонців замку Любарта.

За словами Катерини Теліпської, проекти, які не стали переможцями, - не відхилені. Кошториси деяких проектів не були опрацьовані належним чином. Тож вона закликала всіх, хто не виграв, звернутися в управління туризму і промоції, де з цим допоможуть.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-