Туристів пустять до секретних пам'яток Італії безкоштовно

Туристів пустять до секретних пам'яток Італії безкоштовно

Укрінформ
В Італії 24 і 25 березня мандрівники зможуть безкоштовно побачити близько 1000 місцевих визначних пам'яток, багато з яких закриті для відвідування більшу частину року.

Це стане можливим у межах фестивалю Giornate FAI di Primavera, який організовує Італійський фонд захисту навколишнього середовища, повідомляє 34travel.

Фестиваль влаштовують уже 25 років. У 1993 році він охопив лише 50 локацій, в 2018-му їх уже понад 1000. Під час "Весняних днів-2018" можна буде потрапити до 200 храмів, 79 палаців і 32 замків, відвідати 2 форти, 24 парки, 15 археологічних об'єктів і ще сотні знакових місць.

Читайте також: Флоренція підвищує ціну на єдиний вхідний квиток до пам'яток

З найяскравіших об'єктів інтересу варто виділити Палац Джустініані в Римі, знаменитий чудовими фресками і своєю роллю в історії італійського масонства; знамените Ca' Vendramin Calergi - казино Венеції; Національний археологічний музей в Таранто, де можна подивитися на артефакти часів палеоліту, неоліту і бронзової доби; стадіон Джузеппе Меацца в Мілані - домашня арена "Мілана" та "Інтера" (відвідувачів пустять навіть до роздягалень футболістів); церква Сан-Франческо-дель-Прато в Пармі, яка раніше була в'язницею.

Читайте також: Венеція відкриє перший у світі музей Казанови

У фестивалі беруть участь 400 населених пунктів по всій Італії. На сайті FAI опубліковано повний список доступних локацій з пошуком по регіонах і містах.

Тривалість кожної екскурсії залежить від об'єкта і напливу людей. На деякі з них потрібно зареєструватися заздалегідь. Відвідування організують за принципом free donation: плати, скільки вважаєш за потрібне.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-