Венеція відкриє перший у світі музей Казанови

Венеція відкриє перший у світі музей Казанови

Укрінформ
У рідному місті Джакомо Казанови, Венеції, на початку квітня відкриється музей, присвячений знаменитому звабнику.

Музей Casanova Museum and Experience, який вважається першим у своєму роді в світі, розміститися в кімнатах Палаццо Пезаро Папафава, повідомляє The Telegraph.

Тут відвідувачам розкажуть не тільки про любовні перемоги, але й про зустрічі Казанови з деякими з найвідоміших особистостей його часу - від Моцарта й Вольтера до Бенджаміна Франкліна й Мадам де Помпадур.

За словами організаторів, це буде "не вкритий пилом музей, а справжнє занурення у світ Казанови, адже він може багато чого розповісти про подорожі, пригоди і кохання".

Читайте також: Паризький музей безкоштовно пустить голих туристів

Шість тематичних кімнат музею за допомогою передових мультимедійних технологій покажуть все життя та різноманітні інтереси знаменитого італійського авантюриста, який також був солдатом, шпигуном, лінгвістом, філософом, математиком, скрипалем, професійним гравцем, поетом і автором 42 книг, зокрема першого науково-фантастичного роману й історії Польщі.

За своє життя він подолав у подорожах понад 40 тисяч миль. Йому вдалося втекти з в'язниці, куди потрапив за захоплення кабалою та єврейським містицизмом.

Останньою посадою Казанови була робота бібліотекарем у замку в Богемії, де, борючись із самотністю та депресією, він і написав 12-томну автобіографію "Історія мого життя".

Відкриється музей 2 квітня. Цю дату було обрано не випадково, адже Джакомо Казанова народився в Венеції 2 квітня 1725 року.

Фото: Wikipedia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-