Старовинний грузинський храм стане більш доступним для мандрівників

Старовинний грузинський храм стане більш доступним для мандрівників

Укрінформ
Від листопада цього року туристи, місцеві жителі й паломники зможуть дістатися до Гергетського храму Пресвятої Трійці оновленою та комфортною дорогою.

За інформацією міністерства регіонального розвитку та інфраструктури Грузії, будівництво 5,6-кілометрової дороги, що зв'язує Гергетський храм з містом Степанцмінда (регіон Мцхета-Мтіанеті), розпочалося в травні 2017 року і зараз триває, повідомляє портал "Новини-Грузія".

"Гергетський храм Пресвятої Трійці є пам'яткою XIV століття і викликає особливий інтерес туристів. Будівництво зазначеної дороги буде значно сприяти розвитку туристичного потенціалу Казбегі", - йдеться в повідомленні відомства.

Проект передбачає впорядкування цементно-бетонного покриття, водопровідних труб, опорної стіни, майданчика для паркування автомобілів і дороги. Також там встановлять дорожні знаки і нанесуть горизонтальну розмітку.

Читайте також: Україна пропонує Грузії перетин кордонів за ID-картками

Вартість робіт, які фінансуються з державного бюджету Грузії, становить майже 7,8 мільйона ларі (близько 3,1 мільйона доларів).

Гергетська церква Пресвятої Трійці користується особливим інтересом серед туристів. Вона розташована на висоті 2,2 тисячі метрів над рівнем моря і є однією з головних визначних пам'яток Казбезького району.

Троїцька церква в Гергеті (Гергетіс Цмінда Самеба) розташована на висоті 2,2 тисячі метрів біля підніжжя Казбеку, безпосередньо над селищем Степанцмінда. Побудована в XIV столітті святиня – єдиний хрестово-купольний храм в області Хеві. Біля храму збереглася середньовічна дзвіниця.

Фото: webmandry.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-