Ізмаїл отримає два гранти від ЄС на розвиток туризму

Ізмаїл отримає два гранти від ЄС на розвиток туризму

Укрінформ
На конкурсі спільної операційної Програми транскордонного співробітництва "Басейн Чорного моря 2014-2020", організованому Євросоюзом, місто Ізмаїл Одеської області виграло гранти на два проекти з розвитку туризму.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив міський голова Ізмаїла Андрій Абрамченко.

"З 500 проектних заявок, поданих на конкурс спільної операційної Програми транскордонного співробітництва "Басейн Чорного моря 2014-2020 "(програма Європейського Союзу, в якій беруть участь Україна, Болгарія, Румунія, Грузія, Молдова, Туреччина, Греція та Вірменія), було відібрано лише 23. І дві з них - це проекти, представлені Ізмаїлом ", - написав посадовець.

Перший проект - це "Зелений туризм та історична спадщина - сходинка для розвитку басейну Чорного моря". Він передбачає реставрацію Ізмаїльського історико-краєзнавчого музею "Придунав'я". За словами Абрамченка, наявний в музеї твердопаливний котел замінять на сучасний енергоефективний, придбають потужний тепловий насос для опалення та кондиціювання будівлі, замінять дерев'яні вікна на енергоощадні, модернізують освітлення.

Читайте також: Черкащина вражатиме Тясминським каньйоном

Другий проект - "Розвиток стійкого культурного туризму в басейні Чорного моря", який стосується об'єкта природно-заповідного фонду - Міського саду навпроти Свято-Покровського кафедрального собору. Так, в парку встановлять зовнішнє освітлення та нові лави, відновлять кований паркан і замінять тротуарну плитку, відремонтують громадський туалет, посадять нові декоративні дерева й облаштують Wi-Fi зону.

"Ці два проекти ми виграли, і після їхнього підписання почнеться фінансування", - зазначив міський голова Ізмаїла.

Фото: izm-biz.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-