Квітковий літак і гігантські лебеді: подорож до дубайського Саду чудес

Квітковий літак і гігантські лебеді: подорож до дубайського Саду чудес

Фото
Укрінформ
У час, коли все частіше мріється про прихід весни, є змога перенестися в один із найбільших квіткових парків світу – Сад чудес у Дубаї.

Рукотворна оаза посеред пустелі – на світлинах фотокореспондента Укрінформу.

Справжніми "господинями" диво-саду стали петунії. Їх тут – неймовірна кількість. Різні за формою та забарвленням вражають навіть найбільш вимогливих садівників, а туристів – і поготів. Крім того, на численних алеях квітнуть календула, лобелія, герань, чорнобривці, колеус та багато інших рослин.

Загалом Сад чудес в Дубаї представлений палітрою з 60 різних кольорів і відтінків. Клумби чергуються з зеленими газонами. Місцеві пейзажі дуже схожі на картинки з дитячих книжок – настільки строкаті та яскраві. А коли згадати, що навколо – пустеля – казковість неабияк посилюється.

Протяжність паркових доріжок становить 4 кілометри, площа самого парку – 72 тис. квадратних метрів. На них – квіткові будинки, водоспади, лебеді, арки у вигляді сердець, алея з різнокольорових парасольок. Щорічно експозиція змінюється.

"Родзинка" оази – повнорозмірний макет літака Emirates A380, що увійшов до Книги рекордів Гіннесса як найбільша у світі флористична інсталяція. Вага скульптури – понад 100 тонн, на її створення витратили 5 мільйонів квітів.

Від моменту заснування диво-сад в Дубаї є одним з найпопулярніших місць для романтичних побачень на території ОАЕ. Та й його відкриття 2013 року приурочили до святкування Дня всіх закоханих.

Читайте також: Роботи та літаючі машини – в Дубаї відкриють "Музей майбутнього"

Парк відкритий для туристів з листопада до червня. 

Фото: Альона Николаєвич/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-