Чехія хоче обмежити роботу сервісів оренди житла для туристів

Чехія хоче обмежити роботу сервісів оренди житла для туристів

Укрінформ
Слідом за деякими європейськими столицями Чехія планує встановити часові ліміти на здавання в оренду житла мандрівникам.

Як пише 420on.cz, чеський уряд зараз лише починає працювати над створенням правил регулювання сервісів економіки спільного споживання. Результатом повинні стати інструкції, які дадуть змогу міським органам влади самим вирішувати, на скільки днів жителям можна здавати своє житло в короткострокову оренду туристам. Це пояснюється тим, що муніципальна влада краще обізнана з проблемою, яка пов'язана з роботою сервісів типу Airbnb.

Очікується, що нові правила може бути розроблено вже в наступному кварталі.

Ліміт на право здавати своє житло в оренду туристам на термін до 30-120 днів повинен сприяти тому, щоб не дозволити людям зловживати платформою в своїх інтересах і не давати сусідам спокійно жити.

Компанія Airbnb через свого прес-аташе в Чехії Еву Громадкову вже передала, що вітає розумне регулювання і хоче співпрацювати з ЧР на прозорих умовах.

Читайте також: Амстердам робить правила здавання житла для туристів більш жорсткими

Нагадаємо, що наразі роботу сервісу Airbnb обмежили в столицях Нідерландів, Німеччини, Франції та Великої Британії. Власники квартир в Амстердамі можуть здавати своє житло в короткострокову оренду туристам на термін не більше 60 діб на рік, у Парижі - не більше 120 діб, у Лондоні - не більше 90 діб. У Берліні заборонили здавати квартири туристам цілком. Тим, хто здасть в оренду більше 50% площі своєї нерухомості, загрожує штраф розміром 100 тисяч євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-