Японія заманює туристів каменями з обличчями

Японія заманює туристів каменями з обличчями

Відео
Укрінформ
У Країні висхідного сонця існує незвичайний музей, в якому зібрано колекцію дзінменсекі - каменів, схожих на людські обличчя.

Як повідомляє Great Big Story, музей Chineskikan розташовується за дві години їзди від Токіо, в невеликому місті під назвою Чічібу. Тут можна знайти камені з обличчями кого завгодно - від Елвіса Преслі та Волдеморта до Дональда Трампа й інопланетянина з однойменного фільму Стівена Спілберга.

Експозиція постійно поповнюється силами господарки та директора Йошіко Хаями, яка перейняла традицію збирати такі камені у свого батька. Він займався цим хобі впродовж 50 років, починаючи з 40-річного віку. Назбиравши значну колекцію - понад тисячу камінчиків, - сім'я Хаяма відкрила її для відвідувачів.

Йошіко регулярно гуляє берегом річки й шукає майбутні експонати. Цей процес досить копіткий і повільний. Якщо йти занадто швидко - нічого не знайдете. Щоб камінь вважався дзінменсекі, у нього повинні бути очі й рот, розташовані в правильних місцях. Ще добре, коли є ніс, але таке буває дуже рідко.

Щороку подивитися на незвичайну колекцію приїжджають туристи з усього світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-