Київ торік відвідали 1,6 мільйона іноземців

Київ торік відвідали 1,6 мільйона іноземців

Укрінформ
У минулому році Київ обрали для подорожі 1,6 млн іноземних гостей, що на чверть більше, ніж 2016-го. 

Про це повідомляє прес-служба Київради. 

"Це приємно, що з кожним роком Київ набуває все більшої популярності на міжнародній арені. Відзначу, що зі зростанням туристичного потоку місто отримує все більше доходів до бюджету. Так, у 2017 році туристичний збір становив 25 мільйонів гривень. Це дуже хороший показник, якщо врахувати, що у 2016-му ця цифра становила 18,8 мільйонів гривень. Тобто, простіше кажучи, прибутки зросли на чверть", - зазначив голова постійної комісії Київради з питань бюджету Андрій Странніков.

Також, за його словами, минулого року місто відвідало 850 тисяч внутрішніх туристів проти 720 тисяч у 2016-му.

Читайте також: Іноземні туристи проводять у Києві тиждень і витрачають $150 на день

Странніков повідомив, що цього року столична влада хоче встановити ще один комунальний туристично-інформаційний центр у центрі столиці – поруч з Європейською площею. Зараз такі центри працюють у двох аеропортах та одному торгово-розважальному закладі. А на залізничному вокзалі та перед будівлею мерії планують створити фотозони з встановленням 3D-конструкції туристичного логотипу. Крім того, в Києві й надалі впроваджуватимуть туристичні ID-картки Kyiv Pass.

Як зазначається, із важливих подій, на які чекає столиця у 2018 році, – проведення фінальних матчів Ліги чемпіонів УЄФА та Ліги чемпіонів УЄФА серед жінок 2017/2018. Очікувана кількість гостей, як іноземних, так і внутрішніх – 120 тисяч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-