Острог запросить в атмосферу лицарської доби

Острог запросить в атмосферу лицарської доби

Фото
Укрінформ
Один із трьох збережених в Україні барбаканів, пам’ятку національного значення Татарську надбрамну вежу, що в Острозі на Рівненщині, перетворять на унікальний культурний об’єкт.

Новий арт-простір – один із переможців конкурсу "Малі міста – великі враження" – збираються відкрити у вересні цього року, повідомляє "Район.Острог"

Найперше, автори проекту планують відтворити зруйновану стіну в спеціальній техніці за допомогою металевої конструкції. У самій вежі буде створено сценічний та виставковий простір, де організовуватимуть різноманітні акції, мистецькі події, виставки.

Також концепція "Культурного барбакана" передбачає, що атмосфера лицарської доби, яка пануватиме тут, зацікавлюватиме дітей історією та мистецтвом. На території Татарської вежі, запевняють організатори, можна буде проводити різноманітні квести, театралізовані дійства, переглядати мультфільми.

Читайте також: На Волині туристам покажуть, як коні молотили зерно

Крім того, гості міста й усі, хто завітає до Татарської вежі, матимуть змогу зробити фото у костюмах княжої доби. А у святкові дні всіх при вході у вежу зустрічатимуть вартові. Своєю присутністю вони не лише відтворюватимуть давній звичай, а й символізуватимуть гасло проекту "На варті культури".

Розробники впевнені, що розвитку туристичної сфери міста сприятиме світлове шоу, яке стане для туристів стимулом залишитися в Острозі на ніч.

Як повідомляв Укрінформ, у Міністерстві культури України відбулося засідання експертної ради, яка заслухала презентації проектів "Малі міста - великі враження" і визначила 8 фіналістів. Ними стали проекти: "Леонтович Арт Квартал" (м. Тульчин Вінницької області), "Створення культурного бренду міста, (м. Тростянець Сумської області); "Культурний бар бакан" (м. Острог Рівненської області), "Репенський пленер" (м. Чугуїв Харківської області), "Міжнародний фестиваль кіно і урбаністики – 86" (м. Славутич Київської області), "Культурний хакатон" (село Шарівка Харківської області), "Фестиваль молодих театрів" (м. Гадяч Полтавської області); "Гастрономічний фестиваль "Дунайські гостини" (Вилківська ОТГ Одеської області).

Фото: ostrog.rayon.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-