Водогінна вежа Глухова стане унікальним музеєм

Водогінна вежа Глухова стане унікальним музеєм

Фото
Укрінформ
У місті Глухові, що на Сумщині, всередині вежі водогону планують відкрити перший в Україні Музей радіо- й телезв’язку.

Про це повідомив міський голова Глухова Мішель Терещенко на своїй сторінці в Facebook

"На вершині нашої знаменитої водогінної вежі – реального символу міста, що височіє над його ландшафтом – найближчим часом буде встановлено антену й усе необхідне обладнання, щоб запустити нашу власну радіостанцію «Радіо-Глухів» на частоті 104.40 FM. У зв'язку з цим, ми знайшли достатньо матеріалу, щоб перетворити нашу аварійну водонапірну вежу на «музей радіо- й телезв'язку», що буде корисно не лише для нашої нової студії «Радіо-Глухів», а й повчально для всіх, адже ми покажемо історію радіо- та телезв’язку, що почалася приблизно в той же час, коли була побудована наша водогінна вежа – близько 1927-го року", – написав Терещенко.

За його словами, в новому музеї буде представлено багато цікавих експонатів, зокрема, з колекції народного артиста України Юрія Васильківського. Музей радіо- і телезв’язку стане перший таким в Україні.

Читайте також: Маріупольська водонапірна вежа перетвориться на 3D-музей

"Ми також працюємо над «сервісом Free Wi-Fi» навколо нашої знаменитої водогінної вежі, яка стане більше, ніж будь-коли, справжньою «фішкою», істинним символом нашого гордого міста", - зауважив міський голова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-