Маріупольська водонапірна вежа перетвориться на 3D-музей

Маріупольська водонапірна вежа перетвориться на 3D-музей

Укрінформ
У 2018 році в Маріуполі, що на Донеччині, планують створити інтерактивний 3D-музей у водонапірній вежі, що знайомитиме з історією міста.

Проект стане частиною програми з відзначення 240-річчя міста, повідомила прес-служба Маріупольської міськради.

«У 240-й рік народження Маріуполь сильно зміниться. Ми будемо розвивати туристичний кластер міста Марії, який почнеться з реконструкції Театральної площі», - зазначив міський голова Вадим Бойченко.

У планах міської влади – повністю змінити центральну частину Маріуполя: провести реконструкцію проспекту Миру з пішохідною зоною від вул. Леваневського до Драматичного театру.

Крім того, розробляється проект щодо поліпшення фасадів житлових будинків, розташованих навколо Театральної площі. Реалізувати його збираються протягом кількох років. На міській площі замінять фонтан, з'являться зелені інсталяції та багато інтерактивних зон.

Читайте також: Тернопіль приваблюватиме туристів унікальними міні-лабораторіями

У водонапірній вежі, що вважається символом Маріуполя, спільно зі стратегічним партнером USAID планується створити інтерактивний 3D-музей. Тут можна буде дізнатися історію Маріуполя, придбати продукцію з логотипом і познайомитися з брендом міста.

«У кінцевому підсумку в нас з'явиться променад, який стане родзинкою Маріуполя. Центр міста, від театру до "Тисяча дрібниць", стане пішохідною зоною у вихідні дні», – зауважив міський голова.

Також серед проектів – реконструкції парків ім. Гурова та «Веселка». Як зазначили в міськраді, в Маріуполі з'являться місця для пікніків і абсолютно новий формат відпочинку на природі.

Фото: dn.depo.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-