Заборонене місто встановило рекорд відвідуваності

Заборонене місто встановило рекорд відвідуваності

Фото
Укрінформ
У 2017 році палац-музей Гугун (Заборонене місто) в Пекіні відвідала рекордна кількість людей.

Згідно зі статистикою, торік у колишньому імператорському палаці побували 16 млн 699 тис. 538 туристів, що на 4,25% більше, як порівняти з 2016-м, повідомляє Xinhua.

Цей показник встановив новий історичний максимум з часу відкриття музею для публіки 1925 року.

Щоб показати більше своїх культурних реліквій, Гугун до 2020 року відкриє додаткові 51 тис. кв. м площі, у результаті чого загальна доступна для відвідувачів територія музею становитиме 85%. Також буде модернізовано систему безпеки для поліпшення всебічного моніторингу об'єкта Світової спадщини ЮНЕСКО.

Найбільший палацовий комплекс у світі, який раніше був домом для 24 імператорів династій Мін і Цін (1420-1912 рр.), славиться своєю великою імператорською колекцією творів мистецтва та артефактів, а також стародавніми дерев'яними спорудами.

Впродовж століть на території палацу мешкав лише імператор і його сім'я, вхід звичайним людям сюди було заборонено. Саме тому він і називався Забороненим містом.

Повна назва історичної будівлі - Цзицзіньчен, що в перекладі означає "Пурпурове заборонене місто". Пізніше з'явилася інша назва - Гугун ("Колишній палац"), яка майже витіснила першу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-