Найвідоміший Різдвяний ринок Німеччини відвідали близько 2,5 мільйонів осіб

Найвідоміший Різдвяний ринок Німеччини відвідали близько 2,5 мільйонів осіб

Фото
Укрінформ
Найвідоміший у Німеччині нюрнберзький Різдвяний ринок відвідали цього року близько 2,5 млн осіб.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив представник управління преси та інформації міста і ярмарки Зігфрід Целнхефер.

За його словами, Різдвяний ринок у Нюрнберзі, Баварія, є не тільки одним із найбільш улюблених і автентичних в Німеччині, але і широко відомий у всьому світі. Чимало туристів приїжджають у місто тільки заради того, щоб відвідати цей ринок.

Існує ринок як мінімум з 1628 року, розповіли агентству його нинішні організатори. Вони свято шанують давні традиції: відкривається ринок з першим Адвентом (у цьому році він припав на 1 грудня), ані днем раніше, а закривається суворо 24 грудня. Інші подібні ринки в Німеччині готові радувати відвідувачів набагато довше - з кінця листопада і аж до Нового року.

Читайте також: Ялинка в оренду: напувайте, не дайте засохнути

Не менш жорсткий підхід до вибору учасників торгівлі. Тоді як на більшості інших ринків багато місця займають намети з глінтвейном та іншими традиційними напоями, закусками, на нюрнберзькому з 185 наметів лише у 20 можна поїсти і попити. За словами організаторів, понад 800 підприємців подали до лютого цього року заявки на те, щоб представляти свою продукцію, але були відібрані лише ті, хто робить дійсно унікальні сувеніри, які «відповідають концепції Різдва».

Але найбільш відмітним знаком Christkindlesmarkt є «Немовля Христа». В наші дні його, вірніше її, обирають кожні 2 роки з числа жительок Нюрнберга у віці від 16 до 19 років, зрістом не менше 160 см. В цьому році честь випала 17-річній Ребеці Аммін.

«Немовля Христа» бере участь у виставах і дитячих ранках, відвідує лікарні та будинки людей похилого віку. Крім цього - участь у теле- та радіопередачах, відповіді на листи, відвідини інших міст у Німеччині і навіть візити за кордон. У грудні у Ребекки Аммін понад 170 заходів, на яких вона повинна бути. «Для мене це велике задоволення і щастя – приносити радість, нести надію та світло іншим людям», - сказала дівчина у коментарі кореспондентові Укрінформу. За її словами, серед найбільш поширених питань дітей: чи вміє Дитина Христа літати (костюм відрізняється великими золотими «крилами») і чи не закохана вона в Санта Клауса.

Ще на Різдвяному ринку традиційно влаштовується куточок міст-побратимів, яких у Нюрнберга 14, серед них – український Харків. Виручка від продажу різдвяних прикрас, найчастіше зроблених вручну, направляється благодійним установам міст-побратимів.

Фото: Ольга Танасійчук, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-