Італійське місто безкоштовно роздає будинки

Італійське місто безкоштовно роздає будинки

Укрінформ
У місті Круколі італійської області Калабрія громадянам пропонують безкоштовно отримати у власність двоповерхові порожні будинки в історичному центрі.

У такий спосіб влада населеного пункту вирішила залучити до нього нових жителів і туристів, повідомляє "Вокруг света".

"У Круколі проживає близько трьох тисяч осіб і число жителів постійно знижується. Муніципалітет готовий передати будинки, залишені господарями, за умови, що нові власники відреставрують будівлі", - йдеться в публікації.

Заявки на житло в Круколі прийматимуть до 9 ранку 15 січня 2018 року. На сайті муніципалітету опубліковано список будинків, які безкоштовно віддадуть у власність, фотографії будівель і умови участі в конкурсі.

Зазначається, що на житлові будинки можуть претендувати компанії і громадяни Євросоюзу, а також люди з посвідкою на проживання в одній з країн ЄС. Новий власник повинен буде здійснити ремонт будівлі й підготувати проект реконструкції впродовж чотирьох місяців після схвалення заявки. А почати ремонт потрібно протягом півроку після отримання права власності.

Читайте також: У Вільнюсі запровадять податок "на подушку"

Крім того, кожен новий господар будинку повинен внести заставу розміром п'ять тисяч євро. Будинки можна використовувати тільки як приватне житло або готель.

Якщо новий власник не виконає хоча б одну умову, влада міста може позбавити його нерухомості.

Місто Круколі розташоване в горбистій місцевості в найпівденнішій частині Апеннінського півострова і підпорядковується адміністративному центру Кротоні.

Фото: thehub_calabria

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-