У Вільнюсі запровадять податок

У Вільнюсі запровадять податок "на подушку"

Укрінформ
Від липня 2018 року в столиці Литви з'явиться податок "на подушку" - туристичний збір у розмірі одного євро. Кошти підуть на розвиток туризму й покращення інфраструктури для мандрівників.

За даними місцевої мерії, податок схвалюють представники готелів і ресторанів, а також представники компанії Airbnb, повідомляє Turist.ee.

Згідно з підрахунками, завдяки збору вже 2019 року бюджет отримає 2,28 млн євро.

Влада Вільнюса планує заснувати Туристичну раду, яка вирішуватиме, на що витрачати отримані кошти. Наприклад, планують використовувати гроші для приваблення рейсу в Лондон.

Читайте також: Відпочинок на Майорці та Ібіці коштуватиме дорожче

Податок не стягуватиметься зі школярів (зокрема і повнолітніх), людей з інвалідністю (якщо ступінь працездатності становить менше 40%), туристів, що приїжджають до відповідних установ на реабілітацію, якщо їхнє лікування оплачується з коштів бюджету Фонду обов'язкового страхування здоров'я.

Також було вирішено не стягувати цей податок до 1 січня 2019 року з тих, хто заздалегідь забронював в готелях не менше 10 номерів.

Раніше податок "на подушку" стягували лише в курортних містах Литви: Бірштонасі, Паланзі, Друскінінкаї, Нерінзі та Каунасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-