Європарламент не зміг заборонити використання фосфатів у кебабі - 14.12.2017 05:50 — Новини Укрінформ
Європарламент не зміг заборонити використання фосфатів у кебабі

Європарламент не зміг заборонити використання фосфатів у кебабі

996
Ukrinform
Європарламент не набрав голосів, щоб заблокувати рішення Єврокомісії із дозволу на використання фосфатів у м’ясі для приготування кебабу.

Відповідна резолюція не набрала більшості голосів під час голосування у середу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

У резолюції комітет з питань публічного здоров'я та харчової безпеки ЄП закликав виступити проти дозволу на фосфатні добавки у м’ясі через міркування загрози для здоров'я, що попередньо виявлено у дослідженні Європейського агентства з питань харчової безпеки.

Читайте також: Влада Євросоюзу може заборонити шаурму

Після провалу резолюції, Єврокомісія може продовжити процедуру із надання дозволу використання фосфатів (Е338-452) у м’ясі для кебабу – баранині, ягнятині, телятині, яловичині та курятині.

Як відомо, фосфати посилюють водозв’язуючу здатність білків м’язових тканин, знижують швидкість процесів окислення, мають консервуючі властивості та антимікробну дію.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-
*/ ?>