Європарламент не зміг заборонити використання фосфатів у кебабі

Європарламент не зміг заборонити використання фосфатів у кебабі

Укрінформ
Європарламент не набрав голосів, щоб заблокувати рішення Єврокомісії із дозволу на використання фосфатів у м’ясі для приготування кебабу.

Відповідна резолюція не набрала більшості голосів під час голосування у середу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

У резолюції комітет з питань публічного здоров'я та харчової безпеки ЄП закликав виступити проти дозволу на фосфатні добавки у м’ясі через міркування загрози для здоров'я, що попередньо виявлено у дослідженні Європейського агентства з питань харчової безпеки.

Читайте також: Влада Євросоюзу може заборонити шаурму

Після провалу резолюції, Єврокомісія може продовжити процедуру із надання дозволу використання фосфатів (Е338-452) у м’ясі для кебабу – баранині, ягнятині, телятині, яловичині та курятині.

Як відомо, фосфати посилюють водозв’язуючу здатність білків м’язових тканин, знижують швидкість процесів окислення, мають консервуючі властивості та антимікробну дію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-