Європарламент не зміг заборонити використання фосфатів у кебабі
Відповідна резолюція не набрала більшості голосів під час голосування у середу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.
У резолюції комітет з питань публічного здоров'я та харчової безпеки ЄП закликав виступити проти дозволу на фосфатні добавки у м’ясі через міркування загрози для здоров'я, що попередньо виявлено у дослідженні Європейського агентства з питань харчової безпеки.
Після провалу резолюції, Єврокомісія може продовжити процедуру із надання дозволу використання фосфатів (Е338-452) у м’ясі для кебабу – баранині, ягнятині, телятині, яловичині та курятині.
Як відомо, фосфати посилюють водозв’язуючу здатність білків м’язових тканин, знижують швидкість процесів окислення, мають консервуючі властивості та антимікробну дію.