Для туристів створили всеукраїнський індустріальний маршрут

Для туристів створили всеукраїнський індустріальний маршрут

Укрінформ
Всеукраїнський маршрут, який міститиме низку об’єктів індустріальної та постіндустріальної культурної спадщини країни, запустять вже наступного року. 

Про це повідомляє Асоціація чорнобильського туризму на своїй сторінці в Facebook.

"Минулого тижня в Україні вперше було розроблено Всеукраїнський маршрут індустріального туризму. Це сталося під час Туристичного бізнес-форуму-2017, на засіданні круглого столу "Всеукраїнський маршрут індустріального туризму: Чорнобиль та інші видатні пост/індустріальні дестинації України як місця Світової спадщини ЮНЕСКО". Такий маршрут потрібен для того, щоб долучитися до існуючої мережі Європейського маршруту індустріальної спадщини і розширити його на промислові об’єкти України, зміцнювати імідж нашої країни як держави індустріальної", - йдеться в публікації.

Зокрема, до першого варіанту маршруту включено найвидатніші промислові підприємства, музеї України, а також постіндустріальні об’єкти – Чорнобильська зона відчуження, одеські катакомби, провалля над порожнинами шахт у Кривому Розі тощо.

Читайте також: До Чорнобильської АЕС прокладуть нові веломаршрути

Зазначається, що учасники робочої групи опрацюють інформацію щодо кожного з представлених об’єктів, підрахують вартість, оптимізують логістику – і вже в лютому проведуть інфотур за участю ЗМІ та турагенцій України.

Над створенням нового туристичного маршруту працювали фахівці з кількох регіонів країни, зокрема, представники потужних індустріальних підприємств і туроператорів Кривого Рогу, Дніпра, Нікополя, Запоріжжя, Одеси.

Крім того, учасники круглого столу ухвалили звернення "Про державну підтримку та включення Чорнобиля та інших об’єктів пост/індустріальної культурної спадщини України до Списку місць Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО". Документ направлять Президенту, Верховній Раді та Кабінету Міністрів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-