До Чорнобильської АЕС прокладуть нові веломаршрути

До Чорнобильської АЕС прокладуть нові веломаршрути

Укрінформ
У зоні відчуження Чорнобильської АЕС і на прилеглих територіях можуть з’явитися нові веломаршрути. 

Про це заявив голова Асоціації чорнобильського туризму, директор з розвитку і науки "Чорнобиль ТУР" Сергій Мирний під час конференції "Від катастрофи до безпечного майбутнього Полісся", повідомляє Zruchno.Travel.

"Нам треба розвивати чорнобильський туризм не тільки в зоні відчуження, а й в прилеглих районах. Наприклад, треба відкрити КПП Зелений мис біля села Страхолісся Іванківського району. Тут дуже красиві ліси і природні місця біля дельти річки Прип’ять. Поліський район зацікавлений в тому, щоб КПП відкрили в їх окрузі. Наші сусіди з Білорусі теж зацікавлені у співпраці та відкритті маршрутів з їх країв. Велосипедисти звертаються з проханнями про відкриття веломаршрутів в Зону. Зараз ми пропонуємо їм комбіновані тури, коли вони катаються по Іванківскому району, а вже потім, на автобусах, веземо їх в Зону", – зазначив Мирний.

Читайте також: "Сонячний" парк на ЧАЕС: першу електростанцію запустять до кінця року

За його словами, зараз існують не тільки автобусні, а й повітряні тури – на спортивному літаку або вертольоті. Крім того, ведеться робота над експериментальним водним маршрутом, який передбачає подорож на судні з водяними крилами типу "Ракета".

"У перспективі треба організовувати спеціалізовані тури для натуралістів, щоб люди могли спостерігати за тваринами і птахами рано вранці. Крім цього, ми пропонуємо Державному агентству України з управління зоною відчуження ввести спецправила для відвідування Зони жителями причорнобильських районів – прямо з Іванкова", – додав Мирний.

Голова Асоціації чорнобильського туризму також підкреслив, що чорнобильський туризм здатний вивести "депресивні" райони Київської області на новий рівень життя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-