Туристичний маршрут

Туристичний маршрут "Дніпро космічний" набуває популярності

Укрінформ
У Дніпрі вже понад два місяці працює інноваційний туристичний маршрут "Дніпро космічний. Місто, відкрите для прибульців і не тільки". На цій екскурсії вже побували понад 500 людей.

Відкрили маршрут завдяки зусиллям "Агентства розвитку Дніпра", Університету ім. Альфреда Нобеля та космічного інкубатора SPACE HUB, повідомили у прес-службі міської ради Дніпра.

"Побачити справжні ракети і космічні супутники, дізнатися про особливості роботи конструкторів і космонавтів, відкрити таємниці далекого і незвіданого під час сеансу в планетарії – кожен обирає космічну мету на свій смак", – каже керівник туристичного напрямку "Агентства розвитку Дніпра" Анна Колєда.

Екскурсія триває три години і складається з кількох етапів. Один з них – автобусний завдовжки 14 км. Туристи відвідують п’ять опорних пунктів: планету Альфреда Нобеля на Набережній Січеславській, Парк ракет, Національний центр аерокосмічної освіти ім. О. М. Макарова (тут для гостей проводять екскурсію музеєм та майстер-клас у космічній лабораторії), планетарій (тут гостям показують "зоряний" фільм), куля космічних мрій на Фестивальному причалі. Після цього туристи на автобусі повертаються до Університету ім. Альфреда Нобеля.

Читайте також: Чернігів розіграє серед туристів романтичний вікенд на двох

Засновник космічного інкубатору SPACE HUB Максим Ткаченко поділився своєю мрією – створення Космічної долини у Дніпрі. "Нехай Силіконова долина в Америці займається земними проектами, а ми націлюємося на галактичні. До речі, меморандум щодо створення космічного кластеру між "Агентством розвитку Дніпра" та ГО "Космічна долина" було нещодавно підписано під час фестивалю науки, техніки і сучасних технологій Interpipe TechFest. Надійною платформою космічного кластеру стане індустріальний парк, проект створення якого на Слобожанському проспекті впроваджує саме "Агентство розвитку Дніпра", – розповідає Ткаченко.

В університеті бачать можливості розвитку маршруту у подальшому розширенні партнерства з конструкторським бюро "Південне". Також попереду – розробка відповідних привабливих космічних страв і сувенірів.

Найближчим часом космічний маршрут розширять. Низка туристичних агентств Дніпра вже висловили побажання ввести його до своїх програм на комерційних засадах. У планах організаторів – проведення й інших "космічних" заходів. За словами Колєди, розробляють низку вечірок на космічну тему.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-