Драконячий камінь привабив рекордну кількість туристів

Драконячий камінь привабив рекордну кількість туристів

Укрінформ
Влада міста Бермео в іспанській Країні Басків стурбована різким припливом мандрівників на розташований в регіоні острів, який став майданчиком для зйомок "Гри престолів".

Про це повідомляє Colibris.ua з посиланням на газету El País.

"За другий літній місяць на острові Гастелугаче, де створювалася частина сцен для "Драконячого каменю" – першого епізоду сьомого сезону фентезійного ТВ-шоу – побували близько 75 тисяч туристів (приблизно 2,5 тисячі осіб на день). Точних даних про кількість гостей острова за 2016 рік немає, проте раніше його відвідувала невелика кількість християнських паломників. Їх приваблювала невелика каплиця, зведена на Гастелугаче на честь Іоанна Хрестителя", - йдеться в публікації.

Зазначається, що влітку 2017 року в туристичні офіси Іспанії надійшло понад 28 тисяч запитів від відпочивальників, пов'язаних із цим островом. Це майже на 22 відсотки більше, ніж у червні-серпні 2016-го.

Читайте також: Фанати "Гри престолів" можуть відвідати реальний Драконячний Камінь

Управління охорони довкілля в Бермео розглядає варіант з обмеженням потоку відвідувачів на острів, бо туристи можуть завдати шкоди пам'ятці. Чиновники також задумалися про те, щоб ввести плату за відвідування каплиці. Гастелугаче в "Грі престолів" зображував острів Драконячий камінь з розташованим на ньому однойменним замком.

Гастелугаче з'єднаний із материком мостом, який на острові переходить в звивисті сходи з 241 сходинкою. Сходи ведуть до згаданої каплиці. Вважається, що якщо подзвонити у дзвін в цій споруді тричі й загадати бажання, воно збудеться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-