Запорізька область презентувала 10 нових туристичних продуктів

Запорізька область презентувала 10 нових туристичних продуктів

Укрінформ
Туристичний актив міста Запоріжжя презентував у Києві десять нових туристичних продуктів для киян та іноземців, які розроблялися упродовж останніх 1,5 місяця.

Про це поінформував голова Асоціації індустрії гостинності України Олександр Лієв під час прес-конференції в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

«Запорізька область уперше презентуватиме в Києві свої нові туристичні продукти. Вони розроблені спеціально для киян, бо розраховані під їхні потреби і транспортне сполучення. Як з'ясувалося, насправді небагато людей зі столиці та Київщини були в Запоріжжі з туристичною метою. Але це свідчить про великий потенціал, який ми вирішили реалізовувати. Близько півтора місяця тому у Запорізькій області відбувся тренінг зі створення туристичних продуктів. Утворився досить перспективний туристичний актив, який здатен зробити швидкі зміни вже в цьому році. Вже відсьогодні (17 серпня - ред.) команда туристичного активу Запоріжжя, яка прибула на Київщину, буде представляти свої туристичні продукти», - пояснив голова Асоціації індустрії гостинності України Олександр Лієв.

Читайте також: На Запоріжжі туристів кличуть до екопоселенців

Серед нових продуктів, які пропонують українцям та іноземцям у Запоріжжі, - дводенний тур «Ти козак», пізнавальна подорож «Steell'ne misto Z», «Весілля на Січі» та «Весілля та Хортиці», пізнавально-науковий тур для школярів «#мандруй.пізнавай.ділись», похід по Дніпру на каяках із ночівлею у наметах або комфортному готелі, квест-гра на каяках, концептуальний тур «7х7» (сім різних напрямків за одну подорож), а також тур для жителів Туреччини «Османська імперія».

«Перший продукт «Ти козак» - концептуальний тур, щоб можна було повністю зануритись у козацьку історію краю, побувати на Хортиці і відчути історію Запорозької Січі. Були розроблені дводенні екстрим-тури по дніпровських плавнях і заповідними містами. Також був розроблений тур «Steell'ne misto Z», під час якого ми хочемо показати не лише історичну частину нашого краю, а й індустріальні куточки. Цікавим є напрямок, який вже зацікавив киян, - це «Весілля на Хортиці» та «Весілля на Січі», оскільки зараз дуже модними є весільні тури. Окремий продукт - це тур «Османська імперія», завдяки якому ми хочемо запропонувати турецьким жителям подивитися наш край. Зважаючи на те, що в місті Запоріжжі активно розвивається співпраця з турецькими авіалініями, ми вирішили приваблювати й іноземних туристів», - розповіла засновник турфірми «Всесвіт-тур» Наталія Гуцал.

Читайте також: У серпні на гостей Запорізької області чекає фестивальний бум

Народний депутат, секретар Комітету Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму Анна Романова уточнила, що ідея розробити тур для громадян Туреччини виникла з двох причин. Насамперед, наявні туристичні потоки турків у Запоріжжі є, за її словами, стихійними, тому їх треба організувати. По-друге, переконана Романова, треба руйнувати імідж України як країни секс-туризму в очах іноземців і громадян Туреччини зокрема.

За статичними даними останніх чотирьох місяців, у Запоріжжі налічувалося лише 35 тисяч туристів, які залишалися у місті на нічліг, та 250 тисяч екскурсантів.

«На сьогодні однією з наших маленьких цілей є зробити з екскурсантів туристів. Спільно з Асоціацією індустрії гостинності ми пишемо програму розвитку туризму на найближчі три роки, за якою плануємо приймати 300 тисяч туристів і 800 тисяч екскурсантів», - уточнив начальник управління туризму департаменту культури і туризму Запорізької міської ради Сергій Білов.

18 серпня в офісі Асоціації індустрії гостинності о 10:00 туристичний актив міста Запоріжжя проведе воркшоп. Його учасниками стануть більше 50 туристичних операторів України, які зацікавились запорізьким туристичним продуктом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-