Ретротрамвай для екскурсій курсуватиме Києвом

Ретротрамвай для екскурсій курсуватиме Києвом

Укрінформ
У столиці з’явиться екскурсійний маршрут, яким після завершення реставраційних робіт курсуватиме старовинний трамвайний вагон.

Про це повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації з посиланням на генерального директора КП «Київпастранс» Дмитра Левченка.

«Працівники Київпастрансу зняли ретротрамвай із постаменту для проведення реставраційних робіт, адже ми розуміємо, наскільки він важливий не тільки для прихильників електротранспорту, а й для всіх киян. Хочу запевнити, що реставраційні роботи виконують кваліфіковані спеціалісти нашого підприємства, за плечима яких досвід виготовлення київських трамваїв «Каштан», що вже кілька років успішно експлуатуються в столиці», – розповів Левченко.

За його словами, багато часу витрачено на виготовлення креслень вагона, адже трамвай 20-30-х років ХХ ст. повинен відповідати первинному вигляду та достовірно передавати дух тієї епохи. Після детальних обмірів кузова, його складових деталей та вузлів фахівці провели дефектоскопію несної конструкції кузова та замінили елементи, що відповідають за безпеку перевезень у громадському транспорті.

Читайте також: У Києві запровадили ID-картку туриста

Гендиректор КП «Київпастранс» також зазначив, що вже проведено капітально-відновлювальний ремонт трамвайного візка і тягових двигунів, тривають роботи з ремонту електричної системи керування.

«Після завершення реставраційних робіт фахівці проведуть експлуатаційні випробування. І лише отримавши позитивний висновок експертів, вагон 2М курсуватиме містом як екскурсійний трамвай», – наголосив Левченко.

Як відомо, трамваї типу 2М виготовляв Київський завод електроніки ім. Дзержинського у 20-30 рр. ХХ ст. Такі вагони мали дерев’яний кузов, металеву раму та неповоротний візок. Моделі вироблялися як для Києва, так і для інших міст.

Фото: kievcity.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-