Туристам хочуть показати польський і австро-угорський Львів

Туристам хочуть показати польський і австро-угорський Львів

Укрінформ
У львівській «Чорній кам’яниці» хочуть створити музей історії міста, який би став платформою для міжкультурного діалогу. 

Як пише galinfo, місцеві історики працюють над розробкою концепції першого за часи незалежності України музею історії міста Львова. Про це повідомив директор Львівського історичного музею Роман Чмелик під час презентації стратегії розвитку установи на 2017-2021 рр.

Чмелик розповів, що музей історії міста існував у Львові в XIX столітті, а 125 років тому з’явився Львівський історичний музей. На його думку, сучасному Львову просто необхідне місце, де львів’яни та туристи зможуть детально ознайомитися з багатою історією столиці Галичини. Він також зазначив, що музей, ймовірно, розташується у так званій «Чорній кам’яниці».

Читайте також: Google запустив 3D-тури музеями України просто неба

Наразі львівські історики працюють над загальною концепцією установи, яку планують запозичити у польський колег. З цією метою українська делегація вже відвідала Міський музей Вроцлава. Крім цього, Роман Чмелик запевнив, що під час розробки концепції музею історикам хотілося б відійти від локального погляду на історію та показати не лише український Львів, а й польський і австро-угорський. Таким чином, у Львові хочуть створити музей, який став би своєрідною платформою для міжкультурного діалогу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-