Google запустив 3D-тури музеями України просто неба

Google запустив 3D-тури музеями України просто неба

Укрінформ
Компанія Google разом із Міністерством культури України створила віртуальний тур сімох музеях України з різних областей.

Про це повідомляється в офіційному блозі Google Україна.

"У партнерстві з Міністерством культури України, ми оцифрували сім музеїв в різних регіонах України і створили спеціальний сайт “Музеї України просто неба”, де можна здійснити віртуальну подорож, дізнатися більше про народну архітектуру і побут, відчути всю самобутність української культури. 3D-тури всіх музеїв також доступні в режимі Street View на Картах Google. Проект є частиною кампанії "Автентична Україна", - зазначається в повідомленні.

Віртуальна екскурсія організована трьома мовами - українською, російською та англійською. 360-градусні панорами дозволяють "прогулятися" територією музеїв, зазирнути всередину будинків і подивитися експозиції.

Читайте також: Львів запрошує на нічні екскурсії храмами і підземеллями

Список музеїв в рамках проекту: Національний музей народної архітектури та побуту України (Пирогів), Музей народної архітектури і побуту у Львові “Шевченківський гай” (Львів), Музей народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини (Переяслав-Хмельницький), Закарпатський музей народної архітектури та побуту (Ужгород), Центр народознавства “Мамаєва Слобода” (Київ), Запорізька Січ - Національний заповідник “Хортиця” (Запоріжжя), Резиденція Богдана Хмельницького (Чигирин).

У Google нагадують, що в рамках кампанії "Автентична Україна" вже представлені віртуальні тури унікальними дерев'яними церквами Карпатського регіону України зі світової спадщини ЮНЕСКО і 3D-тур Київським національним академічним театром оперети.

Щоб почати тур музеями під відкритим небом, потрібно зайти на сайт або вибрати місце, що цікавить, на Google Картах в режимі Street View.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-