Для Боржавської вузькоколійки з Кіровоградщини транспортують ретро-паровоз

Для Боржавської вузькоколійки з Кіровоградщини транспортують ретро-паровоз

Укрінформ
Ретро-паровоз ГР-280 для Боржавської вузькоколійки почали транспортувати на Закарпаття з Кіровоградщини. Вихідними він возитиме туристів між Іршавою та Виноградовом.

Про це повідомляється на сайті очільника Закарпаття Геннадія Москаля.

«У м. Гайворон (Кіровоградщина) на залізничну платформу завантажили паровоз ГР-280 для подальшого транспортування на Закарпаття. Таким чином вийшла на фінішну пряму реалізація пілотного проекту Міністерства інфраструктури України за підтримки Закарпатської облдержадміністрації спільно з партнерами з Німеччини та Швейцарії. Використання ретро-паровоза на Закарпатті було задумане на початку року для відродження та популяризація Боржавської вузькоколійки», - йдеться в повідомленні.

За словами Москаля, паровоз курсуватиме вузькоколійкою між Іршавою, Хмільником і Виноградовом у вихідні й святкові дні з кінця липня до кінця серпня. Він тягтиме три пасажирські вагони і один вантажний для велосипедів, дрібного вантажу та організації громадського харчування.

Пілотний проект із використанням ГР-280 – тільки перша частина планів із відродження Боржавської вузькоколійки.

Читайте також: На Закарпатті курсуватиме історичний потяг

Як зазначається, паровози серії «ГР» виготовлялися в Німеччині з 1947 по 1956 рр. в рамках репарації Радянському Союзу. На сьогодні в Україні збереглося кілька справних паровозів ГР, один із яких – у м. Гайворон на Кіровоградщині. Ще кілька паровозів цієї серії встановлені в різних містах як пам’ятники.

Як раніше повідомляв Укрінформ, на Закарпаття планується візит Президента України Петра Порошенка. Одним із запланованих пунктів його відвідування, за попередньою інформацією, заявлена Боржавська вузькоколійка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-