На Закарпатті курсуватиме історичний потяг

На Закарпатті курсуватиме історичний потяг

Укрінформ
У серпні на Боржавській вузькоколійці, що в Закарпатській області, буде введено в експлуатацію післявоєнний німецький паровоз ГР – один з небагатьох, які вдалося зберегти в робочому стані.

Таке рішення було ухвалено після перемовин Міністерства інфраструктури України з партнерами з Німеччини і Швейцарії та Закарпатською обласною державною адміністрацією, повідомляє ПроЗахід.

Зазначається, що унікальний ГР-280 курсуватиме між Іршавою, Хмільником і Виноградовом двічі на тиждень: по п'ятницях і суботах.

До цього потяг багато років працював на Кіровоградщині у місті Гайворон, останнім часом експлуатувався доволі рідко, переважно для туристів.

Паровоз тягтиме три пасажирські вагони і один вантажний для велосипедів, дрібного вантажу та організації громадського харчування. Вагони використовуватимуть місцеві, тобто ті, які й до цього працювали на Боржавській вузькоколійці.

Варто зазначити, що на Закарпатті ГР-280 буде не першим із цієї серії. Його брат – ГР-286 – експонат музею "Старе село" у Колочаві.  

Фото: moskal.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-