У швейцарському селі вирішили привабити туристів забороною на фото

У швейцарському селі вирішили привабити туристів забороною на фото

Укрінформ
Громада села Бергюн у Швейцарії в межах кампанії щодо популяризації курорту проголосувала за заборону мандрівникам фотографувати цей населений пункт через його мальовничість.

Про це повідомляє The Independent.

"Науково доведено, що чужі гарні фотографії з відпустки в соцмережах роблять людей нещасними, бо вони самі не можуть там побувати", - цитує видання заяву місцевого туристичного бюро.

Для порушників правила передбачено символічний штраф.

Водночас, як визнав місцевий директор з туризму Марк-Андреа Барандун, таке рішення - маркетинговий хід, покликаний привернути увагу туристів до населеного пункту. Однак закон, за словами Барандуна, дійсно існує. Щоправда, навряд чи когось буде оштрафовано за зйомку.

Крім того, за інформацією ресурсу Wuv, таке рішення громади скасують на наступних зборах.

Усі фотографії села відразу після введення заборони було видалено з акаунтів туристичного бюро в Facebook і Twitter. Однак, як повідомляє Grindtv, пізніше їх завантажили повторно.

Заборона викликала неоднозначну реакцію в соцмережах. Так, деякі користувачі схвалили таку PR-акцію й зазначили, що у жителів села є почуття гумору. Інші ж упевнені, що це відштовхне потенційних гостей.

Фото: worldofrailways.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-