Не літаками єдиними: одеські судноплавці подвоїли кількість рейсів до Стамбула

Не літаками єдиними: одеські судноплавці подвоїли кількість рейсів до Стамбула

Укрінформ
Судноплавна компанія "Укрферрі" впроваджує новий постійний розклад у Чорному морі в співпраці з турецькими перевізниками і з урахуванням подорожей українських громадян європейськими країнами без візи. 

Про це Укрінформу повідомив прес-секретар Асоціації судновласників України Олександр Федоров.

"З метою створення оптимальних умов для вантажовласників Асоціація турецьких перевізників UND шукає альтернативні шляхи доставки вантажів зі своєї країни до України та інших країн Східної Європи. Зокрема, розвивається співпраця з СК "Укрферрі". Одеські поромники врахували побажання турецької сторони і, починаючи з 1 червня цього року, вдвічі збільшили кількість рейсів з Чорноморська до стамбульського порту Хайдарпаша. Відправлення від поромного термінала до берегів Туреччини заплановано по вівторках і п'ятницях щотижня", - уточнив Федоров.

При складанні нового розкладу в компанії враховували запровадження безвізового режиму з країнами Євросоюзу.

"Очікується, що у зв'язку з можливістю українських громадян подорожувати Європою без візи зросте навантаження на митно-прикордонні переходи на сухопутних кордонах. Особливо це відчують туристи, які подорожують на своїх машинах або групами на автобусах. Для маршрутів в країни Південної Європи є чудова альтернатива: пором із Чорноморська дозволяє за добу здійснити перехід до Стамбула без затримок у дорозі і з задоволенням від морської подорожі. Далі від берегів Босфору можна поїхати до Греції та інших балканських країн без тривалих переїздів", - наголосив головний диспетчер СК "Укрферрі" Олександр Геврек.

Наприклад, відстань між Стамбулом і грецькими Салоніками становить близько 600 км. Кордон на цьому маршруті автотуристи перетинають тільки на прикордонному переході між Туреччиною і Грецією. Для порівняння: автобус із Одеси до цього грецького міста має проїхати понад 1300 км і 10 разів перетнути кордони України, Молдови, Румунії, Болгарії, Туреччини і Греції. З огляду на це відкриваються переваги маршруту з використанням порома.

Ознайомившись з історичними пам'ятками Еллади, через Іонічне і Адріатичне моря вже легко поїхати в Італію. Численні пороми з грецького порту Ігуменіца за короткий час доставлять любителів далеких подорожей до італійських міст Анкона, Барі, Венеція, Бріндізі, на грецькі острови Корфу і Тасос.

За інформацією Укрферрі, до компанії вже надходять заявки від велоклубів України на групові подорожі Туреччиною і Грецією через Стамбул. Велотуристів приваблює пропозиція моряків про безплатне перевезення на поромах їх «двоколісного друга».

Крім того, особливою популярністю в літні місяці серед туристів традиційно користується маршрут з Чорноморська до Батумі. Цього сезону пороми на Батумі вирушатимуть кожні 4-5 днів.

"На лініях між Чорноморськом, Батумі і Стамбулом тепер працюватимуть два вантажопасажирські пороми Greifswald і Kaunas Seaways, - повідомив директор СК "Укрферрі" з маркетингу і розвитку Роман Моргенштерн.

У компанії сподіваються, що завдяки цій акції і співпраці з UND вже найближчим часом кількість TIR, які скористаються поромними перевезеннями з Туреччини в Україну, буде збільшено більш як удвічі. Планується, що протягом місяця до послуг СК «Укрфері» звернуться не менше 3 тисяч великовантажних автомобілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-