Recorded Future виділить понад $23 мільйони на підтримку кіберзахисту України

Recorded Future виділить понад $23 мільйони на підтримку кіберзахисту України

Укрінформ
Розвідувально-аналітична компанія Recorded Future у 2024 році виділить понад 23 млн доларів на захист України від військової та кіберагресії.

Про це повідомила у Телеграмі пресслужба Міністерства цифрової трансформації, передає Укрінформ.

«Надійний захист від кіберзагроз: Recorded Future виділить понад $23 млн на підтримку України», - йдеться в повідомленні.

Як підкреслюють в Мінцифри, під час війни важливо захистити критичну інфраструктуру від військової та кіберагресії з боку Росії, а інструменти Recorded Future допомагають виявляти та реагувати на кібератаки на ранніх стадіях.

Читайте також: В Україні від початку 2022 року зафіксували майже 4 тисячі кіберінцидентів - уряд США

Recorded Future вже співпрацює з 16 українськими державними органами, серед яких Мінцифра, Держспецзв'язку, ГУР, СБУ, Міноборони, Генпрокуратура та Кіберполіція.

З початку повномасштабної війни компанія Recorded Future надавала розвідувальні дані для захисту критичної інфраструктури України, допомагала в розслідуванні воєнних злочинів росіян та відкрила доступ до програмної платформи Intelligence Cloud. Загалом за 2023 рік компанія інвестувала в допомогу Україні понад $20 млн.

Читайте також: Українські кіберзахисники взяли участь у навчаннях Міжнародного союзу електрозв’язку

Як повідомляв Укрінформ, зранку 12 грудня Київстар став мішенню потужної хакерської атаки, що призвела до технічного збою. Недоступними стали послуги зв`язку та доступу в інтернет. За фактом кібератаки на Київстар Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження. Однією з версій слідства названа причетність російських спецслужб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-