Росія та Китай здійснюють більшість кібератак на вибори у світі - канадська розвідка

Росія та Китай здійснюють більшість кібератак на вибори у світі - канадська розвідка

Укрінформ
Більшість кібернетичних нападів на виборчі системи й процеси у світі здійснили хакери, пов’язані із Росією та Китаєм.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у звіті Центру з безпеки комунікацій - канадської спецслужби, відповідальної за кібербезпеку федерального уряду.

“З 2021-го року підтримувані державами кіберзловмисники, пов’язані із Росією та Китаєм, продовжують чинити більшість кіберзловмисної діяльності, направленої проти іноземних виборів”, - йдеться у документі.

Зазначається, що російські й китайські хакери намагаються здійснювати DDoS атаки на сайти виборчих органів, отримувати доступ до особистої інформації виборців та шукати вразливості електронних систем голосування. “Дуже вірогідно, що протягом наступних двох років Росія та Китай продовжать нести відповідальність за більшість зловмисних кібернетичних дій проти іноземних виборів, зосередившись на державах, які мають для них стратегічне значення”, - наголосили канадські розвідники.

Читайте також: В Україні від початку 2022 року зафіксували майже 4 тисячі кіберінцидентів - уряд США

При цьому у спецслужбі зауважили, що минулого року джерело походження 85% зловмисних кібернетичних дій проти виборів виявити не вдалося. “Коли ж винуватців вдавалося встановити, то протягом двох з половиною років було доведено активну діяльність проти іноземних виборів лише двома державами: Росією та Китаєм. За нашими оцінками, дуже вірогідно, що кіберзловмисники все частіше використовують техніки приховування і\або віддають свою кібернетичну діяльність на аутсорсинг, аби завадити ідентифікації або приховати зв’язки із іноземними урядами", - стверджується у документі.

Як повідомляв Укрінформ, у звіті Центру з безпеки комунікацій - канадської спецслужби, відповідальної за кібербезпеку федерального уряду, йдеться, що швидкий розвиток технологій генеративного штучного інтелекту дозволить перетворити їх на зброю тими, хто прагне зашкодити демократичним державам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-