Україна на конференції ООН представить цифрові інструменти із запобігання корупції

Україна на конференції ООН представить цифрові інструменти із запобігання корупції

Укрінформ
Делегація України на чолі з Головою Національного агентства з питань запобігання корупції Олександром Новіковим розпочала візит до США в межах 10-ї сесії Конференції держав - учасниць Конвенції Організації Об’єднаних Націй проти корупції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАЗК.

До складу делегації України також увійшли міністр юстиції України Денис Малюська, голова Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики Анастасія Радіна, Директор Національного антикорупційного бюро України Семен Кривонос, Голова Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, Олена Дума та заступник Голови НАЗК Ярослав Любченко.

Конференція триватиме з 11 до 15 грудня у місті Атланта. 

Зокрема, під час візиту планується виступ Голови НАЗК на пленарній сесії конференції. У виступі буде акцентовано увагу на тому, що захоплення суспільств та держав корупцією веде до війн, конфліктів та бідності, а розбудова доброчесності - до миру та сталого розвитку світу.

Також Україна в межах конференції проведе окремий захід “Ukraine Integrity Ecosystem: War and Post-War Recovery”. На ньому голова НАЗК представить міжнародним партнерам українські цифрові інструменти із запобігання корупції і розповість про їхню роль та можливості використання іншими країнами та самою ООН. Захід покликаний показати світу та країнам-донорам спроможність України протистояти ворогу та гарантувати доброчесне використання наданої допомоги у військовій та інших сферах.

Читайте також: До порталу викривачів корупції мають підключити понад 90 тисяч організацій - НАЗК

Крім того, Голова НАЗК проведе низку зустрічей з керівниками антикорупційних органів, представниками урядів та міжнародних організацій як задля поширення українського досвіду розбудови доброчесності та запобігання корупції, так і для запозичення досвіду інших країн. Зокрема, українська сторона представить партнерам "Посібник керівника", який може бути застосований будь-якою організацією у світі для трансформації в ефективну та доброчесну.

Конференція держав-учасниць Конвенції ООН проти корупції — це головна подія для всіх представників антикорупційної сфери 193 країн-учасниць цієї організації. Вона проходить один раз на два роки. Учасниками конференції є керівники антикорупційних відомств, міністри, провідні науковці, які досліджують антикорупційну тематику, представники міжнародних та громадських організацій зі всього світу.

Посібник керівника з розбудови доброчесної організації доступний українською та англійською мовами.

Як повідомляв Укрінформ, НАЗК і Transparency International Canada співпрацюватимуть у розбудові інституту викривання корупції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-