Зеленський візьме онлайн-участь у саміті Євросоюзу

Зеленський візьме онлайн-участь у саміті Євросоюзу

Укрінформ
Президент України долучиться у режимі відеоконференції до засідання Європейської ради, яке відбудеться 23-24 березня у Брюсселі.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у листі-запрошенні президента Європейської ради Шарля Мішеля.

Зазначається, що саміт розпочнеться об 11:30 у четвер – з робочого обіду за участі генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша. Очікується "плідний обмін думками з ключових геополітичних питань і глобальних викликів".

"На нашій подальшій зустрічі ми спочатку обговоримо Україну. На початку зустрічі президент Зеленський приєднається до нас у режимі відеоконференції", - повідомив Мішель.

За його словами, учасники саміту підтвердять свою непохитну відданість справі допомоги Україні. "Це включає продовження роботи з притягнення винних до відповідальності, використання заморожених російських активів і згуртування світової спільноти навколо міжнародного порядку, заснованого на правилах", - йдеться у листі.

Читайте також: Зеленський онлайн візьме участь у травневому саміті G7

Також президент Євроради вказав на роботу задля термінового збільшення виробництва боєприпасів для України: "Наша мета – надати Україні 1 мільйон снарядів протягом наступних 12 місяців і забезпечити відповідне фінансування. З цією метою нам необхідно вжити заходів для збільшення виробничих потужностей європейської оборонної промисловості".

Серед інших питань, що будуть винесені на розгляд глав держав та урядів країн Євросоюзу, - забезпечення ефективності Єдиного ринку ЄС та його довгострокової конкурентоспроможності, розвиток інновацій, посилення технологічної бази, досягнення цілей "зеленої" та цифрової трансформації. Лідери проведуть поглиблений обмін думками щодо політики у сфері міжнародної торгівлі з урахуванням геополітичного контексту сьогодення.

Читайте також: ЄС підтримує українську формулу миру – Шарль Мішель

24 лютого до учасників саміту приєднаються президент ЄЦБ Крістін Лагард та голова Єврогрупи Паскаль Доног'ю для обговорення економічної та фінансової ситуації в ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, міністри закордонних справ і оборони Європейського Союзу погодили план спільної закупівлі боєприпасів, який передбачає постачання Україні 1 мільйона снарядів.

Фото: European Union

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-