Українські фахівці тренуються відбивати кібератаки в ході навчань Cyber Flag

Українські фахівці тренуються відбивати кібератаки в ході навчань Cyber Flag

Укрінформ
З ініціативи й за сприяння Президента Володимира Зеленського та США представники Міністерства оборони й Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України вперше в історії беруть участь у кібернавчаннях Cyber Flag 21.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті глави держави.

"До організації та підготовки заходу був залучений Офіс Президента спільно з представниками посольств двох держав", - ідеться у повідомленні.

Навчання проводяться 18-19 листопада на онлайн-платформі “Стійке середовище для кібертренувань” (Persistent Cyber Training Environment, PCTE), яка перебуває під операційним управлінням сухопутних військ Збройних сил США та дає змогу організовувати тренування з віддаленим доступом із залученням окремих осіб, груп або місій.

Як зазначили в Офісі Президента, фахівці з кібербезпеки сектору безпеки й оборони України вперше в історії беруть участь у заході такого рівня, що також є одним із кроків щодо приєднання України до міжнародної спільноти в межах Cyber Flag.

"Це ініціатива США зі створення спільноти країн-союзників та партнерів для поліпшення можливостей з виявлення, синхронізації й спільного реагування на змодельовані шкідливі дії в кіберпросторі, націлені на критично важливу інфраструктуру та ключові ресурси", - ідеться у повідомленні.

Очільник Української держави приділяє значну увагу забезпеченню кібербезпеки, адже це питання набуває дедалі більшого значення в умовах швидкого розвитку та всеосяжного проникнення інформаційних технологій в усі сфери суспільного життя.

У серпні цього року Президент підписав укази № 447/2021 та № 446/2021, якими затверджено Стратегію кібербезпеки України та рішення про створення в системі Міноборони кібервійськ відповідно. “В умовах зростання рівня асиметричних, гібридних, зокрема кібернетичних загроз, а також враховуючи їхній транскордонний характер, участь вітчизняних фахівців у кібернавчаннях Cyber Flag 21 відображає прагнення не тільки долучитися до найкращих світових практик, а й зробити власний внесок у сферу забезпечення кібербезпеки. Крім того, участь у заході є черговим кроком на шляху євроатлантичної інтеграції нашої держави, закріпленого в Конституції”, - підкреслили в ОП.

Як повідомляв Укрінформ, 26 серпня Президент Володимир Зеленський затвердив нову Стратегію кібербезпеки України, яку схвалила Рада нацбезпеки та оборони 14 травня цього року.

Фото Ukrainian military pages

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-