Компанія українця Firefly Aerospace успішно протестувала ракету-носій перед запуском

Компанія українця Firefly Aerospace успішно протестувала ракету-носій перед запуском

Укрінформ
Космічна компанія Firefly Aerospace, що належить українському бізнесмену Максиму Полякову, успішно провела випробування ракети-носія Alpha перед запуском.

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі компанії.

“Фінальні наземні випробування першого ступеню ракети Alpha пройшли успішно. Статичний тест двигунів тривав заплановані 15 секунд”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі команда обробляє отримані дані і готується до першого пуску ракети, попередньо запланованого на 2 вересня зі стартового майданчика SLC-2W на Базі Космічних військ у Ванденберге, що у США.

Читайте також: Компанія українця співпрацюватиме зі SpaceX для місії на Місяць

Як повідомляв Укрінформ, у лютому поточного року NASA виділило компанії Firefly Aerospace близько $93,3 млн для доправлення на Місяць комплексу з 10 науково-дослідних і технологічних комплексів у 2023 році.

Обладнання має бути спрямоване в район моря Криз на видимому боці Місяця з метою вивчення умов, а також ресурсів супутника Землі, що «допоможе підготуватися до місій освоєння Місяця людиною».

Крім того, компанія Firefly Aerospace уклала контракт з компанією SpaceX на доставку у 2023 році на Місяць вантажного модуля Blue Ghost.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-