Українсько-американська ракета

Українсько-американська ракета "Antares" вивела в космос корабель з вантажем для МКС

Укрінформ
У суботу, 15 лютого, з космодрому Воллопс (штат Вірджинія) успішно запустили українсько-американську ракету-носій "Antares" з космічним кораблем Cygnus.

Про це повідомили в прес-службі держпідприємства "Південмаш".

Корабель Cygnus корпорації Northrop Grumman у межах програми NASA доставить на Міжнародну космічну станцію 3,4 тонни корисного вантажу.

"Згідно з планом, американський вантажний корабель здійснить стикування з МКС 18 лютого", — йдеться у повідомленні.

Читайте також: NASA скасувала запуск корабля з вантажем для МКС за дві хвилини до старту

Як зазначає "Південмаш", Northrop Grumman має традицію називати черговий космічний корабель Cygnus на честь людей, які зробили вагомий внесок у космічну програму США. Це був 13-ий запуск ракети "Antares" з цим космічним кораблем й місією NG-13 компанія вшановує пам’ять Роберта Генрі Лоуренса-молодшого.

Читайте також: Південмаш пояснив, чому закуповує алюміній у Росії

Він був першим афроамериканським астронавтом у США, але так жодного разу і не вийшов у космос — у віці 32 років під час роботи у програмі Пілотованої орбітальної лабораторії Роберт Лоуренс-молодший загинув під час тренувального польоту.

Читайте також: США запустили у космос ракету Antares з українською конструкцією

Нагадаємо: Україна та США у листопаді минулого року вже проводили запуск ракети-носія “Antares”. До слова, головна конструкція першої ступені, яка виводить ракету на орбіту, розроблена конструкторським бюро "Південне" та виготовлена на "Південному машинобудівному заводі ім. Макарова" у співпраці з українськими компаніями.

Фото: Південмаш

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-