У Гонконзі розробили портативний прилад для діагностики коронавірусу

У Гонконзі розробили портативний прилад для діагностики коронавірусу

Фото
Укрінформ
Науковці з університету науки та техніки Гонконгу (HKUST) винайшли портативний пристрій для експрес-діагностики зараження коронавірусом.

Про це інформує сайт вишу.

"Команда дослідників з Гонконгського університету науки та техніки (HKUST) нещодавно винайшла найшвидший у світі портативний пристрій для діагностики 2019-nCoV", - йдеться у повідомленні. Винахідники заявляють, що їхній прилад дає змогу за 40 хвилин визначити наявність чи відсутність вірусу у пробах.

До цього найшвидші технології давали результат у проміжку від 1,5 до 3 годин.

Також повідомляється, що пристрій досліджує зразки, взяті з носової порожнини хворого, і може обробляти до восьми зразків одночасно.

У виші додали, що пристрій вже отримав міжнародний сертифікат, і його вже почали використовувати у низці китайських міст, в тому числі у провінції Хубей.

Читайте також: Україна чекає дозволу від Китаю на авіарейс для евакуації з Уханя

Як повідомляв Укрінформ, станом на 7 лютого у Китаї кількість заражених пневмонією, що викликана новим типом коронавірусу, склала 31 161 особу, а летальних випадків вже 636.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) скликає 11-12 лютого глобальний форум для координації міжнародних науково-дослідних зусиль з метою зупинення спалаху коронавірусу

Фото: Xinhua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-