Австралія теж звинуватила РФ в кібератаках вірусом

Австралія теж звинуватила РФ в кібератаках вірусом "NotPetya"

Укрінформ
Австралія слідом за США і Великою Британією звинуватила Росію в організації в червні 2017 року глобальної кібератаки з використанням вірусу "NotPetya".

Про це йдеться в офіційній заяві міністра у справах правоохоронних органів і кібербезпеки країни Енгус Тейлора, пише "Новое Время".

"Грунтуючись на висновках австралійських розвідувальних агентств і за результатами консультацій з США і Великобританією уряд Австралії прийшов до висновку, що відповідальність за цей інцидент лежить на діячах, які користувались російською держпідтримкою", - заявив він.

Читайте також: Білий дім офіційно звинуватив Росію в атаках вірусом "NotPetya"

У заяві наголошується, що вірус Petya перервав нормальну роботу банківських та енергетичних систем, а також аеропортів і метрополітену в Україні.

"У той час як основний удар відчувався в Україні, шкідливе ПО поширилося по всьому світу, що відбилося на низці великих міжнародних компаній, і заподіяло сотні мільйонів доларів збитку", - зазначив Тейлор.

Читайте також: Британія офіційно звинуватила РФ в кібератаці вірусу-здирника NotPetya

Австралійський уряд засудив дії Росії, "які створюють серйозні ризики для глобальної економіки, роботи держструктур, бізнесу та добробуту людей".

Як раніше повідомляло агентство, британське МЗС офіційно поклало на владу РФ відповідальність за масовану кібератаку з використанням вірусу-здирника "NotPetya".

Через день адміністрація Білого дому виступила із заявою про те, що за нападами також стоїть російська військова розвідка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-