Білий дім офіційно звинуватив Росію в атаках вірусом

Білий дім офіційно звинуватив Росію в атаках вірусом "NotPetya"

Укрінформ
Після того, як в ЗМІ просочилися окремі висновки ЦРУ щодо можливої причетності ГРУ РФ до атак вірусом "NotPetya", адміністрація Білого дому офіційно виступила із заявою про те, що за нападами стоїть російська військова розвідка.

Відповідну заяву Білий дім поширив у четвер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"У червні 2017 року російські військові здійснили найбільш руйнівну та збиткову кібер-атаку в історії", - заявили в Білому домі.

Читайте також: ЦРУ: за атакою вірусу Petya в Україні стоять російські військові – WP

При цьому підкреслюється, що вірус під назвою "NotPetya" швидко поширився по всьому світу, завдаючи збитків на мільярди доларів у Європі, Азії та Америці.

"Це було частиною поточних зусиль Кремля, спрямованих на дестабілізацію України, що зайвий раз чітко демонструє участь Росії в нинішньому конфлікті", - підкреслили в адміністрації президента США.

Читайте також: Британія офіційно звинуватила РФ в кібератаці вірусу-здирника NotPetya

У Вашингтоні назвали поширення вірусу "NotPetya" безрозсудною та невибірковою кібер-атакою, "яка потягне за собою міжнародні наслідки".

Як повідомляв Укрінформ, глобальна атака нового вірусу в червні минулого року вразила IT-системи компаній в кількох країнах. Найбільших наслідків від атаки зазнала українська інфраструктура.

Під час нападу були пошкоджені комп'ютери нафтових, енергетичних, телекомунікаційних, фармацевтичних компаній, а також державних органів влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-